40 jaar ervaring

Geberit en de douche-wc

Geberit heeft al lang geleden het belang van hygiëne en zuiverheid ingezien en introduceerde reeds in 1978 de eerste Geberit wc met douchefunctie. Terwijl men in Europa nog voorzichtig op de innovatie van de douche-wc reageerde, was in Japan reeds in een op de twee gezinnen een douche-wc te vinden.

De laatste vier decennia heeft Geberit de douche-wc consequent verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Steeds met het doel de klant het summum van comfort, techniek, design en kwaliteit te bieden. Met de Geberit AquaClean-lijn heeft de nieuwe hygiënestandaard nu ook zijn intrede gedaan in Europese badkamers. Hiermee gaat ook een totaal nieuw gevoel van frisheid en zuiverheid gepaard.

Geschiedenis douche-wc in afbeeldingen

Startschot: 1978

Toen Geberit in 1978 de wc-zitting Geberella en de complete wc Geberit-O-Mat als eerste Geberit-wc met geïntegreerde douchefunctie introduceerde – in feite een combinatie van toilet en bidet – maakte het thema intieme verzorging wereldwijd echt furore.

De Japanners, die bekendstaan om hun hoge eisen aan zuiverheid en lichaamsverzorging, veroverden met de toenmalige innovatie dan ook zeer snel een massamarkt in hun thuisland. Reeds enkele jaren later waren de innovatieve wc's daar in een op de twee gezinnen te vinden. In Europa duurde het echter nog enige tijd voor de intelligente douche-wc's doordrongen tot de badkamer.

Geberit ontwikkelde het doucheprincipe continu verder en introduceerde in Zwitserland onder de merknaam Balena de eerste hangende geïntegreerde douche-wc, die met de moderne voorwandinstallatie en het inbouwspoelreservoir tot een totaal nieuw design kon worden gecombineerd.

AquaClean: 2009

In 2009 werd de totaal herwerkte productlijn gelanceerd onder de naam Geberit AquaClean. Sinds 2013 wordt ze continu aangevuld met design-gerichte modellen. De voorzet werd gegeven door de AquaClean Sela, die beantwoordde aan het idee van een strak badkamerdesign en de vraag naar het frisheidsgevoel van Geberit AquaClean, zonder er echter als een douche-wc uit te zien.

Het frisheidsgevoel wordt ook weerspiegeld in de productnamen: “Sela“ is de naam van de bron van de rivier Inn, die in Engadin ontspringt. Ook voor de naam van de volgende douche-wc's van de AquaClean-familie werd teruggegrepen naar Zwitserse bergrivieren: Mera en Tuma. De Mera ontspringt in Oberengadin en is de perfecte naam voor een meesterwerkje op het vlak van design en revolutionaire comforttechnologie.

Met AquaClean Tuma lanceerde Geberit in 2017 een compacte allrounder voor elke woning. Met de als complete wc en als wc-zitting verkrijgbare douche-wc kunnen zelfs kleine badkamers snel en eenvoudig worden omgetoverd tot een wellnessoase.

Het productpalet is compleet: 2019

In 2019 werd de AquaClean-productfamilie aangevuld met de eveneens door Christoph Behling vormgegeven AquaClean Sela. Deze elegante en esthetische douche-wc past in nagenoeg elke badkamersfeer. De kwalitatief hoogwaardige douche-wc werd uitgerust met bijkomende geoptimaliseerde functies en biedt nu nog meer welzijn.

Met Mera, Sela en Tuma biedt Geberit nu het passende product voor elke behoefte: van flexibele wc-zitting tot elegant compleet systeem.

Brochure downloaden  (, 2.3 MB )