Geberit en het milieu

Duurzaamheid in het kwadraat

Geberit creëert op duurzame wijze levenskwaliteit. Met innovatief waterbeheer, omvattende knowhow en consequente oriëntatie op duurzaamheid – voor alle producten, afdelingen en processen. Dat bedoelen we met “duurzaam in het kwadraat“. Water wordt steeds schaarser. Voor de komende generaties is een zorgzaam en efficiënt gebruik van de essentiële grondstof water dus zeer belangrijk.

Geberit neemt zijn verantwoordelijkheid reeds lang op en creëert levenskwaliteit op duurzame wijze. Deze belofte wordt bijvoorbeeld gerealiseerd met een bedachtzame milieustrategie, duurzame producten die gedurende de volledige levenscyclus water besparen, of ons sociaal engagement.

Deze consequente oriëntatie op duurzaamheid is lonend – voor het milieu en de maatschappij, voor klanten en partners en voor medewerkers en aandeelhouders.

Douche-wc Geberit AquaClean: een duurzaam kwaliteitsproduct

Ecobalans Geberit AquaClean douche-wc

Complete douche-wc-systemen van Geberit scoren zeer positief op de ecobalans en zijn vergelijkbaar met klassieke wc's en het verbruik van wc-papier. Het extra waterverbruik bij een douche-wc speelt – in vergelijking met papierverbruik – een ondergeschikte rol.

Wel belangrijk zijn de fabricage van het wc-papier en het stroomverbruik om het water op te warmen. Met individuele instellingen van de Geberit AquaClean-producten zijn bijkomende energiebesparingen mogelijk en kan de milieubelasting extra worden beperkt. In de stand-bymodus (energiespaarmodus) bedraagt het eindverbruik van alle AquaClean-modellen maximaal 0,5 watt. Alle AquaClean-modellen zijn uitgerust met een energiespaarmodus en voldoen aan de Europese Ecodesign-vereisten (ErP-richtlijnen).

Goed om weten